Još jedan dio svemira, malen, ali vrijedan

Simonovi Grimoari (Intermezzo) (Volume 2) (Croatian Edition) - Viktoria Faust

 

 

Ova je kratka priča dio svemira "U anđeoskom liku zvijeri" spisateljice Viktorie Faust.

Priča nam predočava i objašnjava Simonovu prošlost i njegov susret s osobom koja će mu promijeniti život, to jest, ovaj naš ljudski život, a i onaj vampirski nakon njega.

Neću mnogo duljiti o samoj priči jer ne želim odati detalje Simonova života, no reći ću kako u ovoj priči susrećemo spisateljicu Viktoriu Faust u njenom više realističnom viđenju svijeta no onom fantastičnom na koji smo toliko navikli iako se sama priča naravno sastoji od nekoliko fantastičnih elemenata.

Srž priče je Simon, njegov jadan život, njegova odbačenost od ljudi i svijeta, njegovo ne-pripadanje nikome i ničemu i toliko željeno pronalaženje svrhe njegova prisustva u ovom okrutnom svijetu. Lutanje od jednog mjesta do drugog, razočarenja i bol koja ga prate nisu laka tema koja svakome odgovara. U ovoj priči nećete naći sretan bijeg od svakodnevnih briga i problema već ćete suosjećati s protagonistom ove priče kao da suosjećate sa vlastitim djetetom.

Svima koji su blisko upoznati sa djelom "U anđeoskom liku zvijeri" preporučam čitanje ove priče jer kao jedan maleni dio slagalice dočarava taj svijet u njegovoj punini kada ga spojimo sa ostalim dijelovima koji su mnoge od nas držali budnima do ranih jutarnjih sati i zatim su se stopili s našim snovima i našim životima.

Hvala spisateljici na još jednom čarobnom dijelu slagalice jednog od mojih omiljenih fantastičnih literarnih svemira.